'Connecting Collections': lancering erfgoedportaal UGent

!!! De lancering van het erfgoedportaal was oorspronkelijk gepland op 28 november, maar werd uitgesteld om een optimaal resultaat te garanderen. Via archief@ugent.be kunt u zich aanmelden om het erfgoedportaal van de UGent uit te testen en feedback te geven. 

Collectieportaal UGent

Niet minder dan één miljoen archiefstukken en erfgoedobjecten verzamelde de UGent doorheen haar 200-jarig bestaan. Binnenkort lanceert het Gents Universiteitsmuseum en het Universiteitsarchief het nieuwe digitale erfgoedportaal dat toegang geeft tot deze rijke universitaire collectie! 

Het online erfgoedportaal brengt voor het eerst de UGent-collectie virtueel samen en linkt de verschillende artefacten en archiefstukken aan elkaar. Het digitale informatienetwerk van het Gentse academische roerend én onroerend, materieel én immaterieel erfgoed dat zo onstaat biedt niet enkel onderzoekers gedroomde mogelijkheden maar geeft tegelijk het brede publiek de kans om kennis te maken met de universitaire collecties.

Connecting Collections

De lancering van het digitale collectieportaal van de UGent zal plaatsvinden in het feestpaleis van de UGent, de Aula Academica. Onder meer Kristel Wautier (verantwoordelijke collectiebeheer GUM), Jeroen Vanden Berghe (logistiek beheerder en directeur GUM) en Isabel Rotthier (coördinator Universiteitsarchief) geven dan toelichting bij het project. Enkele experten zullen ook het erfgoedportaal verkennen.

Tentoonstellingen

Op 28 november, vanaf 16u, kunt u van twee rondleidingen genieten die de geschiedenis en het erfgoed van de UGent centraal stellen: in het STAM de tentoonstelling 'Stad en Universiteit. Sinds 1817' waar ook UGentMemorie aan meewerkte, en in de Sint-Pietersabdij 'In de ban van de tijd' in het kader van Out of the Box.

 

Datum: 
dinsdag, november 28, 2017