UGentMemorie adviseert: 'Iedereen UGent!'

De UGent wordt 200 jaar. Ze palmt voor de gelegenheid de hele stad Gent in op zondag 8 oktober met het stadsfestival 'Iedereen UGent!'. Op deze dag heb je de keuze uit 260 activiteiten om mee te vieren. Keuzestress slaat toe? UGentMemorie geeft jou weloverwogen advies met zes aanraders.  

Het advies van UGentMemorie

1. 'Uit de Ivoren Toren' - boekvoorstelling

(Theaterzaal Vooruit)

De feestelijke voorstelling van het boek 'Uit de Ivoren Toren. 200 jaar Universiteit Gent' van historica Gita Deneckere brengt een blik op de toekomst met een rist aan maatschappelijk betrokken experts van vandaag. De thema's en gasten vind je hier.

2. 'Out of the Box' - tentoonstelling

(diverse locaties)

Het toekomstige Gents Universiteitsmuseum laat je op vier locaties (Museum Dr. GuislainSint-PietersabdijDesign MuseumSint-Baafskathedraal) kennismaken met vier verschillende soorten wetenschappelijk erfgoed uit zijn collectie. Meer info over de installaties vind je hier.

3. 'Volkssterrenwacht Armand Pien' - bezoek en rondleiding

(Gezusters Lovelingstraat 1 - Plateaugebouw)

Ontdek de unieke Volkssterrenwacht Armand Pien, de telescoop van Van Monckhoven uit 1880 én het uitzicht op Gent, allemaal op het dak van het Plateaugebouw.

4. 'Tussen Blok en Blad: 200 jaar studententijdschriften' - tentoonstelling

(Rozier 44 - faculteitsbibliotheek L&W)

De tentoonstelling 'Tussen Blok en Blad' in de faculteitsbibliotheek L&W diept oude studententijdschriften op en laat bekende oud-scriptores aan het woord. Een ervan is literair alumnus Tom Lanoye, die om 14u ook een lezing geeft in de Blandijn (auditorium 5 Jeanne Wiemer).

5. 'Bezoek het bouwkundig patrimonium van de UGent' - bezoek en rondleiding

(diverse locaties)

De UGent houdt zondag opendeurdag. Werfbezoeken aan de Boekentoren en de faculteitsbibliotheek Letteren & Wijsbegeerte staan op het programma, net zoals gegidste rondleidingen op de Blandijnberg, in de Emile Braunschool, de Ledeganck en de Labo's Hydraulica en Thermodynamica in het Technicum. Ook vrije bezoeken aan enkele andere iconische gebouwen en locaties van de universiteit zijn mogelijk, zoals de Aula Academica, Het Pand, de Plantentuin, het Instituut voor de Wetenschappen of De Therminal

6. 'Gentenaars over stad en universiteit' - babbelbox

(Miriam Makebaplein 1 - De Krook)

In De Krook kom je te weten hoe Gentenaars denken over de betekenis van de UGent voor hun stad en kan je ook jouw eigen mening hierover geven. Pik erna nog een kortfilm mee over kunststofpionier en UGent-alumnus Leo Baekeland.

Datum: 
zondag, oktober 8, 2017