Tentoonstelling 100 jaar kwantumtheorie in UFO

De tentoonstelling 'Brainstormen in Brussel - 100 jaar Solvayraden voor fysica' leidt de bezoeker van de klassieke theorieën van Newton en Maxwell naar de beroemde Solvayraden van 1911 tot 1930. Van de geboorte van de kwantumtheorie naar haar hightechtoepassingen in de 21ste eeuw.

Ze toont aan een groot publiek hoe belangrijk de Solvayraden zijn geweest. Ze hebben immers voor de ontwikkeling van revolutionaire inzichten gezorgd die tot de kwantumfysica hebben geleid. 'Brainstormen in Brussel' laat ook zien dat wetenschappelijk onderzoek een spannende menselijke activiteit is met verwondering, overwinningen en nederlagen, passies en conflicten.

Je kan 'Brainstormen in Brussel' individueel of in groep ontdekken. De tentoonstelling is ook ideaal om met de klas te bezoeken, met enthousiaste gidsen (tijdig reserveren!) die voor een heldere uitleg zorgen. Door de vele experimenten, simulaties en filmfragmenten wordt 'Brainstormen in Brussel' een spannende interactieve belevenis.

Deze tentoonstelling is een initiatief van de Internationale Instituten voor Fysica en Chemie en werd ontwikkeld door professoren en onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles. Wetenschappers van andere universiteiten hebben advies verleend.

Deze tentoonstelling loopt In de foyer van het UFO (Sint-Pietersnieuwstraat 35) vanaf 1 oktober tot 27 oktober.

Datum: 
dinsdag, september 25, 2012 tot vrijdag, oktober 26, 2012