Radioreportage 'Uit de ivoren toren'

'University for You' stelt zich op 21 december de vraag hoe de UGent in de 21ste eeuw maatschappelijk betrokken kan blijven. Deze vraag stond ook centraal tijdens de boekvoorstelling van 'Uit de ivoren toren' op zondag 8 oktober.
Masterstudent Geschiedenis Elias Degruyter maakte die dag voor Urgent.fm een reportage waarvoor hij bij verschillende prominente gasten onder andere polste hoe zij die universiteit van de toekomst zien.  

'Uit de ivoren toren'

Zondag 8 oktober 2017 was het verzamelen geblazen in een volledig gevulde theaterzaal van Vooruit voor de officiële voorstelling van 'Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent'. Het thematisch opgevatte jubileumboek voor de verjaardag van de UGent geschreven door Gita Deneckere bestrijkt twee eeuwen universitaire geschiedenis op de snee van wetenschap en maatschappij. Het werd geen nostalgisch en zelfgenoegzaam terugblikken. Wel een matinee die vooral de vraag stelde hoe de universiteit een rol kan spelen in het aanpakken van de maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw.

Reportage Urgent.fm 

Radiozender Urgent.fm was er ook bij op de boekvoorstelling. Masterstudent Geschiedenis Elias Degruyter​ (die ook het Onderzoeksseminarie Publieksgeschiedenis volgt) maakte die ochtend een reportage waarvoor hij heel wat interessant volk voor z'n micro wist te strikken: onder andere nieuwbakken rector Rik Van de Walle, emerita Yvette Merchiers, gynaecologe Petra De Sutter, historicus Antoon Vrints en last but not least Gita Deneckere zelf.

De Urgent.fm radioreportage '200 jaar UGent' beluister je hier

Datum: 
zondag, oktober 8, 2017