Nieuwe bestemming voor Baudeloosite

Na jaren van leegstand en verkommering heeft de oude stadsbibliotheek aan de Ottogracht eindelijk een nieuwe bestemming. Het geklasseerde gebouw werd via een wedstrijd te koop aangeboden:

'Het winnend ontwerp voorziet in de bibliotheek een mix van wonen, kantoren, winkels en horeca. De gang van de bibliothecaris zal ingericht worden als een permanente tentoonstellingsgalerij over de historiek van het gebouwencomplex. De kapel wordt ingericht als een publiek toegankelijke, multifunctionele ruimte voor onder andere kunst-, antiek- en boekenbeurzen, veilingen, theatervoorstellingen, thematentoonstellingen, concerten, lezingen, privéfeesten en een wekelijkse zondagse versmarkt. De tuin wordt geïntegreerd in de geplande uitbreiding van het Baudelopark'.

Koningskoppel

In 2010 maakte fotograaf Pieter Morlion in opdracht van UGentMemorie een reportage over het gebouw. Hij trof er alles wat in een abandoned place verwacht kan worden: bouwval, achtergelaten meubilair, gebroken glas, verweesde boeken. In een hoekje portretteerde hij dit koningskoppel.

Lees meer over de geschiedenis van de Baudeloo
Lees meer over de herbestemming van de site

 

Datum: 
zondag, april 14, 2013 tot vrijdag, juni 14, 2013