Nieuwe almanak ’t Zal wel Gaan

De oudste studentenvereniging van de universiteit, ’t Zal wel Gaan, heeft weer van zich laten horen. In 2012 bestaat ze 160 jaar: een van de jubileumactiviteiten is de uitgave van almanak nummer 63, 20 jaar na nummer 62.

Almanakken zijn een soort jaarboeken waarin teruggeblikt wordt op voorbije activiteiten. In de nieuwe publicatie staan behalve historische bijdragen ook artikelen waaruit blijkt hoe de studentenvereniging na een mindere periode weer is gegroeid naar veruit de actiefste culturele studentenvereniging van Gent.

Traditioneel opent de almanak met een kalender en een ‘portret’, ditmaal van grande dame Hilde Pée. Het nummer bestaat verder uit een kroniek van ’t Zal 1992-2012, uit literaire bijdragen, herinneringen en interviews, uit nieuwe stukken over de eetcultuur van ’t Zal, over pornografie en over vrijzinnigheid.

Auteurs van dienst zijn: Herman Balthazar, Jan Bernheim en tal van andere jonge en minder jonge ’t Zallers. De almanak werd zaterdag 24 november feestelijk voorgesteld in het Liberaal Archief, waar tot 7 december, in een kleine tentoonstelling, de geschiedenis van het studentengenootschap belicht wordt. Het boek is te koop bij boekhandel Walry en 't Paard van Troje voor 11,95 euro.

Taalminnend Studentengenootschap 't Zal Wel Gaan

Datum: 
zondag, november 25, 2012 tot maandag, februari 25, 2013