Nacht van de Universitaire Musea

Op 24 februari 2012 kun je vanaf 19 uur uitzonderlijk enkele musea van de Universiteit Gent gratis bezoeken. Tijdens deze eerste Nacht van de Universitaire Musea bieden de collecties een programma aan met activiteiten en lezingen voor het hele gezin.

Om het onderwijs en onderzoek aan de universiteit te ondersteunen, en om het verleden te documenteren, heeft de UGent in de loop der jaren verscheidene kostbare collecties aangelegd. Dat gaat van dierlijke skeletten en preparaten, over oude microscopen en meettoestellen, tot primitieve kunst uit Oceanië. Een aantal van die collecties zijn ondergebracht in zes universitaire musea.

Omdat dit rijke erfgoed maar weinig bekend is, organiseert de UGent op vrijdag 24 februari de eerste Nacht van de Universitaire musea, voor alle UGent’ers, alumni en Gentenaars. De deelnemende musea zijn:

  • Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen
  • Museum voor Dierkunde
  • Het Archeologisch Museum
  • De Etnografische Verzamelingen
  • Het Museum voor de Geschiedenis van de Geneeskunde
  • Het Morfologie Museum

Alle deelnemende musea zijn tussen 19 en 24 uur open en kunnen gratis bezocht worden. Voor de gelegenheid werd in de meeste musea een speciaal programma uitgewerkt, met activiteiten en rondleidingen voor zowel volwassenen als kinderen. Een gratis busdienst verbindt die avond de verschillende musea (campus Merelbeke, campus De Sterre, campus Ledeganck, en het Pand) met elkaar.

Het volledige programma vind je terug op de website van de Nacht van de Universitaire Musea. Inschrijven is voor sommige activiteiten verplicht.

Datum: 
donderdag, februari 23, 2012