Jubileumweek

 

 

Van 20 tot 24 maart viert de UGent de start van haar jubileumjaar met een feestweek. De universiteit is jarig en iedereen mag het weten!

 

Een groot Dictee

Studenten, alumni en personeel slijpen hun pennen voor een Groot Dictiee over 200 jaar UGent. Collega en historius Ruben Mantels haalde zijn meest uitdagende Nederlands boven voor een tekst die vakkundig zal worden voorgelezen door alumni Freek Braeckman en Linda De Win. Het dictee wordt  via een livestream uitgezonden. Je kan dus gerust ook thuis meedoen.

Rectorenmeeting

Voor de gelegenheid van haar verjaardag ontvangt de UGent 80 (vice)rectoren uit binnen- en buitenland voor een internationale Rectors' Conference. Ze zullen debatteren over "Shaping our common future: universities in a global society." Wie geen rector is, kan helaas die keynote speakers niet aanhoren...

Dies Natalisfuif

The Party of the Century op 23 maart vindt zoals in de good old days plaats in De Brug. Met special act Patje Krimson, die van 2Fabiola. Kaarten zijn te verkrijgen bij het FK. Vorige week was er al een studententenfestival op het Studentenplein.

Dies Natalis

De grote dag zelf dan op 24 maart brengt de eredoctoraten en een fotoboek 200 jaar UGent in 200 objecten en een Hymne!

De geschiedenis van de UGent in de pers

Van dinsdag tot donderdag komt 200 jaar UGent aan bod in Middagpost op Radio 2 Oost-Vlaanderen, en op donderdag vertellen UGent-alumni Freek Braeckman en Linda De Win honderuit in Spits (Radio 2 nationaal). De Gentenaar brengt van dinsdag tot en met zaterdag boeiende verhalen over bekende en minder bekende kantjes van de universiteit, en bij De Standaard en De Gentenaar van donderdag 23 maart verschijnt een bijlage over de UGent.

En ook in het straatbeeld kan je er niet naast kijken: de hele stad ademt UGent. Wie rondwandelt in Gent ziet ons op de trams en bussen, op gevels van gebouwen, in bushokjes en stations, en op affiche- en infoborden.

Het volledige programma 200 jaar UGent vind je op www.ugent.be/200

 

Datum: 
maandag, maart 20, 2017 tot zaterdag, april 1, 2017