Iedereen UGent!

Op zondag 8 oktober 2017 viert de UGent haar 200ste verjaardag met iedereen die erbij wil zijn. Iedereen wordt UGent, tijdens een gratis en bruisend stadsfestival vol beleving en ontdekking, voor jong en oud.

Een dag vol ontdekkingen…

De dag begint met een Radio 1 live-uitzending vanuit de Boekentoren en de boekvoorstelling van ‘Uit de ivoren toren. 200 jaar Universiteit Gent’. In de namiddag nemen we de stad volledig in, van het Pand tot aan de Ledeganck. Langs een centrale as word je getrakteerd op een boeiende mix: kinderworkshops, interactieve demonstraties, experimenten, wetenschapsshows, korte lezingen, rondleidingen, een boekenmarkt en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook het UGent-patrimonium bezoeken: de Aula, de Blandijn, de Emile Braunschool, de Volkssterrenwacht, ...

… en feest!

Langs de as spelen artistieke studenten, personeelsleden en alumni van de UGent muziek en geven ze performances. Je maakt op een unieke manier kennis met de hoogtepunten uit de geschiedenis van de UGent. Op verschillende plaatsen kan je terecht voor een drankje en een hapje, onder meer in De Brug, Het Pand, en bij UGent-student-ondernemers.

De dag wordt afgesloten met een uniek slotfeest met o.a. Pascale Platel, Jan Matthys en een aantal bekende Gentse artiesten, en het stichtingsbal.

Alle activiteiten vind je via iedereenugent.be

Datum: 
zondag, oktober 8, 2017