Herman Uyttersprot. Een Biografie.

 
 

Auteur Joris Dedeurwaerder is een oud-student van de Gentse hoogleraar Herman Uyttersprot (1909-1967). Al in 2002 lanceerde hij het idee om een studie te wijden aan het leven en werk van zijn vroegere leermeester. Herman Uyttersprot. Een biografieverschijnt half januari 2019.

Herman Uyttersprot, hoogleraar aan de Gentse universiteit, bekleedde een unieke plaats in de wereld van de literatuur. Hij kreeg les van onder andere August Vermeylen en Karel Van de Woestijne. Als leraar vestigde hij de aandacht op het werk van zijn debuterende stadsgenoot Louis Paul Boon. Als hoogleraar maakte hij zijn studenten vertrouwd met de Duitse letterkunde en met hedendaagse literatuur. Uyttersprot lanceerde ook nieuwe denkbeelden over Franz Kafka’s Der Prozess. Hij polemiseerde erover met filologen uit Europa en Amerika.

 

Het persoonslemma van Herman Uyttersprot op UGentMemorie leest u hier 

 

Klik hier voor meer informatie over Herman Uyttersprot en de biografie op de website van Liberaal Archief/Liberas. 

Het boek is een uitgave van Liberaal Archief/Liberas en wordt voorgesteld in Liberaal Archief/Liberas op zaterdagvoormiddag 19 januari 2019 om 10.30u. Wilt u aanwezig zijn, graag een mailtje naar info@liberas.eu.

Bestel ook het boek via info@liberas.eu en ontvang 10% korting + gratis verzending op de prijs van € 40. Aanbod geldig tot 31 januari 2019.

Datum: 
dinsdag, december 11, 2018 tot donderdag, januari 31, 2019