Expo 200 jaar Rechtsfaculteit

200 jaar geleden is de rechtsfaculteit een van de vier faculteiten van de nieuwe Rijksuniversiteit Gent, samen met de Letteren & Wijsbegeerte, Geneeskunde en Wetenschappen. Op de plaats waar de Universiteit Gent haar aanvang nam, blikt de rechtenfaculteit nu terug op haar eigen geschiedenis met een expo. 

In het hart van de universiteit

De eerste jaren van haar bestaan vinden de lessen over het Recht nog plaats in de Baudeloobibliotheek, tot de faculteit in de jaren 1820 haar intrek kan nemen in de nieuwe universitaire gebouwen naast de Aula Academica in de Voldersstraat. In de jaren 1960 breiden de facultaire gebouwen uit naar de Universiteitsstraat toe en een vijftigtal jaar later wordt ook de Braunschool ingenomen. Terwijl de andere faculteiten over de stad uitzwermden, betrekt de faculteit Rechten tot op vandaag de historische universiteitssite in het centrum van de stad. 

'De vele gezichten van de Gentse rechtsfaculteit'

Met de tentoonstelling De vele gezichten van de Gentse rechtsfaculteit: 1817-2017 brengt de rechtenfaculteit naar aanleiding van het universiteitsjubileum haar eigen geschiedenis onder de aandacht. Onder meer de historische gebouwen, markante figuren en de vernederlandsing in de eerste helft van de 20ste eeuw komen aan bod. De expo loopt nog tot en met 13 mei in de faculteitsbibliotheek (galerijzaal Voldersstraat). 

Wanneer: van vrijdag 21 april tot en met zaterdag 13 mei

Vrije bezoekuren

  • Maandag & donderdag : 8:30 tot 20u

  • Dinsdag & woensdag : 8:30 tot 22u

  • Vrijdag : 8:30u tot 18u

Waar: faculteitsbibliotheek (galerijzaal Voldersstraat) 

 

Lees hier over de gebouwen en hoogleraren van de rechtsfaculteit

Lees hier over enkele cijfermatige evoluties aan de rechtsfaculteit 

Datum: 
woensdag, april 19, 2017 tot zaterdag, mei 13, 2017