Ethicus Koen Raes overleden

De Gentse ethicus en rechtsfilosoof Koen Raes is op 4 mei 2011 overleden nadat hij al een tijdlang ziek was.  Raes doceerde economie en ethiek aan de faculteit rechtsgeleerdheid van de Gentse universiteit. In zijn studententijd richtte hij het Gentse studentenblad Schamper op.

Koen Raes werd geboren op 8 april 1954 te Gent. In 1977 behaalde hij het diploma van licentiaat in de Rechten. In 1978 behaalde hij het diploma van licentiaat in de Moraalwetenschappenn en in 1983 promoveerde hij tot doctor in de Moraalwetenschap. In 1997 werd Koen Raesj bevorderd tot voltijds hoogleraar en belast met een opdracht inzake academisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en wetenschappelijke dienstverlening in het vakgebied Rechtsfilosofie en Ethiek.

Prof. Dr. Koen Raes was filosoof, humanist, schrijver en geëngageerd intellectueel. Hij was in 1975 stichter en hoofdredacteur van Schamper. Hij was stichter en hoofdredacteur van ‘Samenleving en Politiek’, ‘Ethiek
en Maatschappij’. Hij was medewerker aan tal van wetenschappelijke en maatschappelijke verenigingen, raden, commissies en tijdschriften.

Moraalfilosoof Patrick Loobuyck die als docent verbonden is aan de Universiteit Antwerpen en Universiteit Gent schreef naar aanleiding van het overlijden van Koen Raes een artikel in De Morgen. Het is onderaan deze pagina te downloaden.

Datum: 
dinsdag, mei 3, 2011