Lezing en uitreiking Sarton Medaille aan Prof. R. MacLeod

Op 11 december 2014 ontvangt professor R. MacLeod (University of Sydney) de Sartonleerstoel op voordracht van Christophe Verbruggen en Peter Van Nuffelen. De plechtigheid vindt plaats om 16.00u in de Aula. Aansluitend is er een lezing van MacLeod getiteld "The Scientists go to War: Community and Conscience, 1914-1919". MacLeod geeft ook een lezing op 12 december om 16.00u in de Pirennezaal getiteld "Two cultures: the role of internal and external factors in the history of science".  

Sarton Medaille
De George Sarton Medaille is de wetenschapsprijs van de internationale History of Science Society (HSS), vernoemd naar de Amerikaan George Sarton, de grondlegger van de wetenschapsgeschiedenis. Deze prijs wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt aan wetenschappers die zich hebben onderscheiden op het gebied van de wetenschapsgeschiedenis. Sinds 1986 beloont de UGent ook haar eigen wetenschapshistorici met deze medaille. In 2003 werd aan de universiteit het Sarton Centrum voor Wetenschapsgeschiedenis in het leven geroepen.
 

Congres: Intellectuals and the Great War

De lezing van R. MacLeod getiteld "The Scientists go to War: Community and Conscience, 1914-1919" kan in verband worden gebracht met het congres "Intellectuals and the Great War". Dit congres vindt plaats van 17 tot en met 19 december en heeft als onderwerp de intellectueel in de Eerste Wereldoorlog. Op dit congres zal R. MacLeod ook een lezing geven.

Datum: 
woensdag, december 10, 2014 tot donderdag, december 11, 2014