De oude rolderstocht

Nacht van de Geschiedenis toast er op los

L’histoire se répète op de Oude Rolderstocht van de Vlaamse Geschiedkundige Kring. Voor het derde jaar op rij doet de studentenvereniging mee aan de Nacht van de Geschiedenis van het Davidsfonds dat in 2012 focust op het thema 'dranken'.

Met behulp van drank speelt er zich doorheen Gent een verhaal af over ingrediënten, drank en macht. Hiervoor baseert de V.G.K. zich op het verhaal van de 8 glazen, een variatie op een idee dat door Tom Standage in zijn A history of the world in 6 glasses naar voor wordt gebracht. De basis voor deze historische avond zijn de volgende acht dranken: bier, wijn, sterke drank, koffie, thee, cacao, coca cola en water.
Deze worden op eigentijdse wijze voorgesteld op acht haltes doorheen het parcours. De tocht vertrekt in de Amber om langs het water, de oude slagader van de stad, doorheen de charmante nauwe straatjes die Gent rijk is in de feeërieke Rococo aan te komen. Prof. Boone en prof. Dumolyn van de Vakgroep Geschiedenis trakteren op de anekdotes van de tocht en ‘soms zeer ongewone’ proevertjes.

Verwen je zintuigen, laat je overweldigen en geniet van deze uitzonderlijke avond.

Praktisch

Dinsdag 20 maart 2012, 20u00, Amber.
Inschrijven kan in de Kelder en dit voor de prijs van 4 euro (VGK- & Davidsfondsleden) anders is het 5 euro. Wilt je proeven van het exclusieve Nacht van de Geschiedenis-bier, betaal je één euro extra. Het is ook mogelijk om de avond zelf nog een ticket te komen voor deze wonderlijke trip aan de prijs van 5 euro.

 

Datum: 
maandag, maart 19, 2012