Haard van verzet

5 herinneringen

Plaats je Herinnering

Maximum file size: 1 MB
Allowed extensions: jpg jpeg png gif
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Afbeeldingen

Pamflet van het G.S.K. Studentensyndikaat uit 1965 dat de studenten oproept om te staken en betogen tegen de Expansiewet (Collectie Universiteitsarchief Gent).
Pamflet uit 1967 dat oproept tot actie tegen de 'anti-sosjale studieleningen' (Collectie Universiteitsarchief Gent).
Pamflet PROKUS 1969 (Collectie Universiteitsarchief Gent).
Studentenprotest in maart 1969 (Collectie Universiteitsarchief Gent - foto Renaat Willockx).
Studentenprotest in maart 1969 (Collectie Universiteitsarchief Gent - foto Renaat Willockx).
Algemene vergadering in auditorium E van de Blandijn, tijdens de studentenprotesten van maart 1969 uitgeroepen tot Studentoraat (Collectie Universiteitsarchief Gent - foto Renaat Willockx).
Studentenprotest aan de trappen van de Blandijn in maart 1969 (Collectie Universiteitsarchief Gent - foto Renaat Willockx).
Grimmig studentenprotest in maart 1969 (Collectie Universiteitsarchief Gent - foto Renaat Willockx).
Het Algemeen Studentenfront roept op tot staking en bezetting van de Blandijn uit protest tegen de financieringswet van 1971 (Collectie Universiteitsarchief Gent).
Pamflet tegen de besparingsmaatregelen van minister van Nationale Opvoeding Herman De Croo midden jaren 1970 (Collectie Universiteitsarchief Gent).
Pamflet tegen de prijsstijging van de maaltijden in de studentenrestaurants in 1977 (Collectie Universiteitsarchief Gent).
Linkse studenten bezetten de Blandijn op 7 oktober 2008 om een activiteit van de rechtse Nationale Studenten Vereniging met Filip De Winter te verhinderen (© Pieter Morlion).
Op 7 oktober 2008 bezetten linkse studenten de Blandijn om een activiteit van de Nationale Studenten Vereniging met Filip De Winter te verhinderen (© Pieter Morlion).
Op 7 oktober 2008 staan linkse en rechtse studenten oog in oog op de trappen van de Blandijn. Even later komt het tot een gewelddadig treffen (© Pieter Morlion).
Op 7 oktober 2008 komt het tot een gewelddadig treffen tussen linkse en rechtse studenten op de trappen van de Blandijn (© Pieter Morlion).
De politie bewaakt de Blandijn na het gewelddadige incident met linkse en rechtse studenten op 7 oktober 2008 (© Pieter Morlion).

Video

Bekijk video
Bekijk video
Bekijk video