Tentoonstelling 'Tussen Blok en Blad'

De faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent is een van de hofleveranciers voor de Vlaamse literaire en journalistieke wereld. Bovendien kunnen vele schrijvers in spe tijdens hun studentenperiode naar hartenlust experimenteren in studentenbladen allerhande. De faculteitsbibliotheek Letteren & Wijsbegeerte pakt tot eind dit jaar uit met de expo Tussen Blok en Blad over 200 jaar studententijdschriften.

Tussen Blok en Blad 

RUG-nummer (1972-1975) en Schamper (°1975, gesticht door Koen Raes) zijn twee universiteitsbrede voorbeelden, maar de faculteit L&W baarde ook haar eigen tijdschriften. Samen met de vieringen voor het 200-jarig bestaan van de Universiteit Gent genoeg reden voor de faculteitsbibliotheek om haar collectie studentenschrijfsels op te diepen. Tot en met vrijdag 22 december 2017 kan je de unieke exemplaren en excerpten van de voorbije 200 jaar in de faculteitsbibliotheek ontdekken. 

Literaire alumni

Samen met de tentoonstelling loopt ook de lezingenreeks Literaire Alumni. De Permanente Vorming Letterkunde nodigde voor haar derde jaar 19 schrijvers-alumni van de faculteit L&W uit. Tom Lanoye beet de spits af op Iedereen UGent op zondag 8 oktober. Tot in mei blikken de andere literatoren - waaronder Erwin Mortier, Annelies Verbeke, Stefan Hertmans en Charlotte Van den Broeck - terug op hun studentenperiode en lezen ze voor uit eigen werk. Afspraak op dinsdagavonden tussen 20u en 22u in de Blandijn, Auditorium 2 Franz Cumont

Meer info én een voorproefje van de expo 'Tussen Blok en Blad' vind je hier.

Datum: 
vrijdag, oktober 6, 2017 tot vrijdag, december 22, 2017