STAMtentoonstelling zkt. gidsen

Het universiteitsjubileum nadert nu echt wel met rasse schreden! Na de zomer opent in het Gentse stadsmuseum een tentoonstelling over de innige band tussen de stad Gent en de UGent de voorbije 200 jaar. En het STAM zoekt nog enthousiaste gidsen om dit verhaal wereldkundig te maken...

'Stad en universiteit. Sinds 1817'

De universiteit en de stad zijn sinds het prille begin innig met elkaar verstrengeld. De Boekentoren is de trotse vierde toren van de Gentse skyline. Studenten, proffen, universitaire gebouwen en campussen gaven en geven het leven in Gent mee vorm. En vice versa. Het 200-jarig bestaan van de UGent wordt uiteraard door de universiteit zelf gevierd, maar het spreekt voor zich dat de stad en haar museum niet op het feest konden ontbreken. 

Op maandag 9 oktober 2017 bestaat de Universiteit Gent exact twee eeuwen. Drie dagen eerder opent in het STAM de tentoonstelling 'Stad en universiteit. Sinds 1817'. Je kan deze expo bezichtigen vanaf 6 oktober 2017 t.e.m. 27 maart 2018. De expo kijkt terug op hoe de stad en de universiteit de afgelopen tweehonderd jaar met elkaar samenleefden en onderzoekt bovendien kansen voor de toekomst.

Gidsen gezocht! 

'Stad en universiteit. Sinds 1817' is een tentoonstelling waarbij UGentMemorie en het Instituut voor Publieksgeschiedenis zeer nauw betrokken zijn. Talloze studenten geschiedenis leverden de voorbije jaren rechtstreeks of onrechtstreeks een inhoudelijke bijdrage via scripties en oefeningen. Het IPG zal bovendien masterstudenten publieksgeschiedenis inschakelen als gids op de expo.

Maar het STAM zoekt nog meer historici om de tentoonstelling te gidsen. Is jouw interesse gewekt? Wil jij STAMgids worden? Je krijgt een uitgebreide opleiding en kunt zelf kiezen hoe vaak je gidst. Scholieren en studenten hoger onderwijs zijn jouw doelgroep.

  • Kandideren doe je voor 10 september 2017
  • De voorwaarden, gedetailleerde profielomschrijving en sollicitatieprocedure vind je hier

 

 

Datum: 
donderdag, juli 20, 2017