Museumnacht in STAM - studentikoos bezoek aan expo 'Stad en Universiteit. Sinds 2017'

Een universiteit zonder studenten is als een jaar zonder museumnacht. Daarom gooit het STAM op 7 december de deuren van de expo 'Stad en Universiteit. Sinds 2017' wagenwijd open met een speciaal en gedurfd programma op maat van de verlangens van de huidige en eeuwige student, met een nostalgische toets.

Museumnacht 2017 

Donderdagavond 7 december is het opnieuw Museumnacht in Gent - de jaarlijkse afspraak voor museale nachtbrakers. Het STAM is een van de 9 deelnemende musea die after hours bezoekers gratis zullen ontvangen. Het charmeoffensief van het Gentse stadsmuseum richt zich meer dan ooit op de Gentse studenten, want het museum gooit zijn tentoonstelling over het verleden van de universiteit in de strijd. De expo 'Stad en Universiteit. Sinds 2017' behandelt sowieso al het studentenleven van vroeger en nu en toont heel wat studentenerfgoed, maar het STAM voorziet speciaal voor de gelegenheid een feestelijk studentikoos programma.

Studentennacht in het STAM

Het Gentse studentenleven in zijn vele facetten zal zich donderdagavond 7 december even aan de Bijloke afspelen. Bezoekers kunnen onder begeleiding van een studentenfanfare het museum ontdekken; 'De Kotmadam' op groot scherm binge-watchen; bellen met mama of papa vanuit een telefooncel; zingen tijdens een cantus met hedendaagse muziek; mazoutjes drinken; een propere doop ondergaan en de eenmalige spin-off-expo '200 jaar buizen' bezoeken. De beste herinneringen aan de studentenperiode kunnen op de museummuren worden geschreven. Mischien belandt donderdagnacht 7 december 2017 er wel op?

Het volledige STAMprogramma vind je hier. ​

Praktisch

  • STAM - Stadsmuseum Gent (Godshuizenlaan 2)

  • Donderdag 7 december 2017, van 18 uur tot 1 uur 's nachts

  • Speciaal programma Museumnacht 'Stad en Universiteit. Sinds 1817'

  • Gratis toegang, ook voor expo

Datum: 
donderdag, december 7, 2017